AGENDA

October TBA

8:45

AM

8:45 AM - 9:00 AM

15 minutes

Morning Announcements

Room A

9:00 AM - 9:45 AM

45 minutes

Lynn Crandall: Keep On Rising By Investing In Your Career

Many writers create successful careers. Many create successful careers but don’t know they have. Many writers feel they miss the mark that gives them the successful career they want. And many, many writers invest in their writing career in ways that are detrimental to it. They neglect fundamental health needs, and misunderstand where and how they can sustain good health. They don’t see how they can even enjoy a writing career when they don’t achieve best seller status. They define themselves as failures when they don’t need to.

 

Lynn Crandall will teach you how to build and sustain a meaningful, healthy writing life.

9:00

AM

Room B

9:00 AM - 9:45 AM

45 minutes

Hallee Bridgeman

Room C

9:00 AM - 9:45 AM

45 minutes

Suzan Tisdale

Room A

10:00 AM - 10:45 AM

45 minutes

Scrivener Workshop

10:00

AM

Room B

10:00 AM - 10:45 AM

45 minutes

Gregg Bridgeman

Room C

10:00 AM - 10:45 AM

45 minutes

Linda Rae Sande: Authorpreneurship for Authors

Room D

10:00 AM - 10:45 AM

45 minutes

Chastity Bowlin: Career Planning for Newbie (and Oldie) Authors

You can fly by the seat of your pants writing your books, but not mapping out your career and what it takes to be a professional author without the safety net of a day job. This workshop will touch on how to plan financially for taxes, health insurance, unexpected business expenses and the importance of utilizing technology to stay abreast of book keeping when you're not the most diligent at it. We'll also talk about what it takes to make it as a mid-list author in today's market by discussing how many books to publish per year, how length of books can impact your number of releases and your bottom line. In short, this is the down, dirty, and sometimes ugly truth about how unglamorous the #writinglife really is.

11:00

AM

Room A

11:00 AM - 11:45 AM

45 minutes

Schrivener Q&A

Room B

11:00 AM - 11:45 AM

45 minutes

Allie Pleiter: How to Write When Everything Goes Wrong

Room C

11:00 AM - 11:45 AM

45 minutes

Sue Toth: Why Do I Need an Editor Anyway?

You’ve written a great book. You love your story, and you’re sure your audience will, too. It’s ready to go just the way you’ve written it…right?

Not so fast! Before you release any book, it needs to have an experienced editor read it. But why, you ask? You’re probably thinking an editor will just tear your book apart, make all kinds of changes, and it won’t even sound like your book anymore, right?

Not exactly. You do need an editor. In this session, fiction editor Sue Toth will give you the inside scoop on editors, including:

  • Why you need one

  • What the author/editor relationship should look like

  • Where and how to find the best editor for you

Room D

11:00 AM - 11:45 AM

45 minutes

Vellum

12:00 PM - 12:30 PM

30 minutes

Keynote-Webinar (Live)

12:00

PM

12:30

PM

12:30 PM - 2:00 PM

90 minutes

Lunch & Social Hour

Room A

2:00 PM - 2:45 PM

45 minutes

Diversity Panel

Writing Sensitively During a Crisis of Ethnic Inequality.

Panelists: Matt Orson, RL Jackson, Hallee Bridgeman, E. Ardell, Jolanthe Alexander, Debra Holland

2:00

PM

Room B

2:00 PM - 2:45 PM

45 minutes

Aaron Michael Ritchey

Room C

2:00 PM - 2:45 PM

45 minutes

TJ Mackay: Writing PG in an R-Rated World

In today’s world it seems the ever darkening landscape of offerings is making it nearly impossible for the light of clean, quality writing to shine.  But, it’s not!  There is a greater demand now more than ever for clean, PG-rated books. You just have to know how to set them on that hill!  In this presentation, you will better understand the industry biases, then learn to work around them, using savvy marketing tips to place that story where it needs to be and take your book from great to greatly profitable.

Room A

3:00 PM - 3:45 PM

45 minutes

Carole P. Roman: Navigating the Indie World of  Children's Books

Carole P. Roman is the award-winning author of over fifty children's books. Whether it's pirates, princesses, and spies, or discovering the world around us, her books have enchanted educators, parents, and her diverse audience of children.

 

In her workshop, you will learn how to navigate the indie world of Children's Books. How to publish, where to publish, and using social media to your advantage. 

3:00

PM

Room B

3:00 PM - 3:45 PM

45 minutes

Jamie Lee Scott: 5 Killers - Or How to Write a Mystery the Reader Won't Solve Early

Room C

3:00 PM - 3:45 PM

45 minutes

RL Jackson: FADE IN: A Screenwriting Workshop with Writer RL Jackson

This workshop is designed to guide authors through the beginning stages of the script writing process, adapting your novel into accepted industry standard form.

 

We will discuss Planning, Screenwriting Software, Loglines (what are they and how to write a compelling one), Proper Formatting, Resources, and so much more. We will see it in action, examples from novel to script to screen.

Room A

4:00 PM - 4:45 PM

45 minutes

Kathryn Lynn Davis: My Agent's Pajamas OR Writing Makes Strange Bedfellows

Times Bestselling Author, Kathryn Lynn Davis will discuss the ins and outs of writing, traditional publishing.

4:00

PM

Room B

4:00 PM - 4:45 PM

45 minutes

Sue Burdorf: How to Be Present in Your Own Life

Learn the steps to a better YOU! Susan will teach you how to forgive yourself, prioritize what is important, and getting rid of negativity. 

Room C

4:00 PM - 4:45 PM

45 minutes

The Author Show

Room A

5:00 PM - 5:45 PM

45 minutes

Historical Romance Panel

5:00

PM

6:00

PM

Room A

6:00 PM - 6:45 PM

45 minutes

Social Hour

Room A

7:00 PM - 10:00 PM

3 hours

RONE Awards Webinar

7:00

PM

Room A

10:00 PM - 12:00 PM

2 hours

Happy Hour After the RONEs and End of Conference Celebration

10:00

PM

  • InD'Scribe Facebook
  • InD'Scribe Twitter
  • InD'tale Pinterest
  • InD'tale Instagram
  • InD'tale Youtube